Makulihan Boomeri on vuoden paras makkara – Akateeminen Kiuas-Seura arvioinut uutuusmakkaroita vuodesta 1991 lähtien
Makulihan Boomeri nappasi ykkössijan Akateeminen Kiuas-Seura ry:n (AKS) perinteisessä makkaroiden maistelussa ja arvioinnissa. Tämä oli samalla Makulihan neljäs voitto kautta aikojen.
”Lämmitys parantaa makua, pippurit tuntuu jo alusta alkaen, jalapenon isku ei osu liian alas, pehmeä chilin puraisu, hyvä kuori. Puruvastusta riittää, tasapainoinen, mehukas, tosi hyvä jälkimaku”, todetaan Boomerista raadin arvioissa.
Maistelukauden 1.9.2023–31.8.2024 aikana AKS arvioi yhteensä 107 makkaraa 18 eri istunnon aikana. Mukana oli makkaroita yhdeksästä eri maasta, suomalaisia uutuusmakkaroita mukana oli 72.
Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken.
Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet seitsemän makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n 33. vuosijuhlan yhteydessä 21. syyskuuta 2024.
KULUTTAJAT ODOTTAVAT UUSIA MAKUJA
Makuliha lanseeraa vuosittain vähintään yhden uutuusmakkaran. Kehitystyössä tärkeintä on kohderyhmän mieltymysten ja odotusten tunteminen.
– Lihaisat ja mausteiset makkarat ovat olleet jo pitkään varsin suosittuja. Kovassa kilpailussa läheskään kaikki makkarat eivät pysy valikoimissa vuotta pidempään, mutta esimerkiksi Makulihan Salarakas on pysynyt kestosuosikkina ja vuosikymmeniä, kertoo Makulihan toimitusjohtaja Riikka Ali-Lekkala-Toivo.
Makulihassa on viime vuosina panostettu myös kasvispohjaisten makkaroiden ja leikkeleiden tuotekehitykseen ja valmistukseen.
– Kasvismakkaroiden suosio on yllättänyt positiivisesti. Se tarkoittaa, että kotigrilleihin ja pannuihin halutaan vaihtoehtoja.
Makulihan nyt palkittu lihaisa ja miedosti chilinen Boomeri, kuten myös kaikki muut Makulihan tuotteet, on makkaramestari Jussi Ali-Lekkalan käsialaa.
– Boomeri valmistetaan kotimaisesta lihasta käsityönä Tammelan Kärsäkujalla sijaitsevalla maatilalla. Tuotekehitys ja valmistus kulkevat meillä luontevasti käsi kädessä, vahvistaa Jussi Ali-Lekkala.
– Olemme varsin otettuja ja kiitollisia Boomerin menestyksestä ja valinnasta parhaaksi makkaraksi kaikkien yli sadan maistellun makkaran joukosta, Jussi Ali-Lekkala sanoo.
Makuliha tunnetaan lihaisista leikkeleistä, käsityönä valmistetuista erikoismakkaroista ja yllättävistä makuyhdistelmistä, jollaisia muilla ei ole. Uutena ja kasvavana tuoteryhmänä ovat kasvispohjaiset Makukeittiön makkarat ja leikkeleet. Makuliha on suomalainen perheyritys, jonka toiminnasta vastaavat toisen polven yrittäjät, sisarukset Riikka Ali-Lekkala-Toivo ja Jussi Ali-Lekkala. Makulihalla on yhteensä 30 työntekijää.
Lisätietoja: Riikka Ali-Lekkala-Toivo, riikka.ali-lekkala-toivo@makuliha.fi, puhelin 0400 485 392. www.makuliha.fi sekä AKS ry:n puheenjohtaja Jyri Jämsä, puh. 050 427 4004, aks@makkara.info. www.makkarat.fi
Ajankohtaista
Kesän 2024 uutuusmakkarat ovat nyt kaupoissa
Makuliha valloittaa kesäkeittiöt ja pihagrillit neljän makkaran taktiikalla KOLMESTA UUTUUSMAKKARASTA KAKSI ON KASVISPOHJAISIA Makuliha tuo kesän grillaajien iloksi kauppojen hyllyihin kolme uutuusmakkaraa, jotka ovat chilinen ja lihaisa Boomeri sekä Makukeittiön...
Kivaa vaihtelua kasvistuotteilla!
Joko olet maistanut Makulihan Makukeittiön kasvistuotteita? Ota kasvispohjaiset leikkeleet, nakit ja makkarat mukaan ruuanvalmistukseen ja saat kivaa vaihtelua ruokavalioon. Tuotteet sopivat myös vegaanista ruokavaliota noudattaville. Makuliha on laajentanut...
Joulun herkut Makulihasta
Suomalaiseen jouluun ja joulupöytään kuuluu tietenkin joulukinkku. Makulihan viipaloitu joulukinkku on hyvä vaihtoehto pieniin kotitalouksiin tai vaikkapa joulun fiilistelyyn sekä tietenkin pikkujouluihin. Löydät Makulihan viipaloidun joulunkinkun kaupan...
Kesällä grillataan yhdessä!
Oletko jo tutustunut kesän 2023 uutuusmakkaraamme Donnaan? Se on italialaisilla mauilla täytetty pestomakkara, joka sulaa suoraan makuhermoihin ja saa polvet tutisemaan. Kesän 2023 valikoimissa on myös ikisuosikki Salarakas ja monen grillaajan hittimakkara...
Avasimme uudistetun Tilapuodin ja kahvilan
Kuvittele mielessäsi kaunis kesäpäivä. Edessä avautuu meren lailla tuulessa lainehtiva viljapelto. Linnut laulavat, iholla tuntuu lämpö ja vapaus. Nostat suuhusi haarukallisen mureaa kasleria, joka sulaa heti kielelle päästyään. Hyvin jäähdytetty valkoviini hikoilee...
Makuliha tarjoaa kesägrilliin vaihtoehdon myös kasvissyöjille ja fleksaajille
MIGUELISSA ON PEHMEÄSTI TEX MEXIÄ, KASVISMAKKARA YLLÄTTÄÄ TÄYDELLÄ MAULLA Makulihan tämän kesän uutuusmakkarat ovat Miguel Tex Mex Cheddar ja Makukeittiön kasvismakkara ja kasvisnakki. – Kuluttajat odottavat joka vuosi uusia makuja ja paljon erilaisia...
Makulihan Eväspalvi – nauti Tammelan parhaista antimista!
Terveisiä Tammelasta! Kaukolanharjun kuvankaunis maisema on valittu yhdeksi maamme kauneimmaksi maisema-alueeksi, eikä ihme! Näkötornista avautuva näkymä on ihastuttanut vuosien varrella lukuisia retkeilijöitä ja matkailijoita. Taiteen ystävät tunnistavat...
Makulihan kesässä kaksi makkarauutuutta
ERÄJORMA LUONTOIHMISILLE JA HOTTIS TULISILLE GRILLAAJILLE Suomalaiset rentoutuvat yhä enemmän luonnossa. YLEn vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan suomalainen viettää luonnossa aikaa kuusi tuntia viikossa ja 78 prosenttia määrittää itsensä luontoihmiseksi....
Makulihan nakkiperhe kasvoi toisella napostelunakilla
KANANAKUNAKKI JATKAA KUORETTOMUUDEN MUTKATTOMALLA TIELLÄ Makuliha tuo tällä viikolla kauppoihin uuden kuorettoman nakin. Kananakunakki jatkaa tämän vuoden tammikuussa markkinoille tulleen Nakunakin voittokulkua. Aivan kuten Nakunakkikin, Kananakunakki on lihaisa...
Makulihan uutuus vie Saksan Baijeriin
BESSERWISSER ON VARMALLA TIEDOLLA LIHAISA KESÄMAKKARAMakulihan grillikesän 2019 uutuus on Besserwisser – parempi saksalaistyyppinen grillimakkara. Lihaisa ja mausteinen baijerilaistyylinen grilliwursti saa makunsa muun muassa kuminasta, korianterista sekä...
Nyt nakuillaan!
Ai niin mitä? No herkutellaan Makulihan uusilla kuorettomilla Naku Nakeilla tietenkin! Tämä lihainen uutuus sisältää 78 prosenttia suomalaista porsaanlihaa ja siitä tykkäävät taatusti sekä pienemmät että isommat napostelijat.Napsahtiko nakki ja sait...
Uusi vuosi ja parempi elämä
Tammikuussa monet innostuvat liikkumisesta ja terveellisemmästä syömisestä. Mutta miten säilyttää motivaatio vielä tammikuun jälkeen? No nauttimalla Makulihan herkullisia tuotteita tietenkin! Olet varmasti kuullut, että laihduttamisessa 70 prosenttia tehdään...
Palviryynimakkara palaa kauppoihin
Muistatko vielä tämän lapsuudesta tutun maun? No nyt sitä saa taas! Makulihan perinneherkku tekee syksyn myötä paluun kauppoihin. Ohraryyneistä ja kotimaisesta porsaanlihasta valmistettu makkara on kevyt, mutta maultaan täyteläinen vaihtoehto syksyn...
Valitse Makuliha, valitset #HyvääSuomesta
Makuliha on mukana lokakuussa käynnistyvässä Hyvää Suomesta -kampanjassa. Käytämme tuotteissamme 100 prosenttisesti suomalaista lihaa, ja haluamme siksi olla mukana edistämässä kotimaisen ruoan menekkiä. Ideana on haastaa kuluttajia hoksaamaan Hyvää Suomesta...
Osaavat konsulentit ja irtotuotteet
Suussa sulavia makkaroita, lihaisia leikkeleitä ja herkullisia kokolihatuotteita! Nämä ja monet muut irtomyytävät tuotteemme löydät Makulihan palvelutiskeistä ja konsulenttipisteistä. 15 tuote-esittelijäämme, eli Makumestaria, ovat aina...
Pakkaukset
Makulihassa luonto on läsnä jatkuvasti ja ympäristö otetaan huomioon kaikessa tekemisessä. Olemme alan edelläkävijöitä monella tapaa ja tämä näkyy myös kokonaisvaltaisessa ympäristöajattelussamme. Lihaisien herkkujen lisäksi kiinnitämme huomiota myös tuotteidemme...
Ruokaa maatilalta
Olemme tunnettuja käsityönä valmistetuista erikoismakkaroista, leikkeleistä ja muista lihaisista herkuistamme. Kaikki tuotteemme kehitetään, maistetaan ja valmistetaan edelleen maatilallamme Tammelan Kärsäkujalla, josta perheyrityksen tarina sai alkunsa. ...
Suomalaisuus
Makulihan juuret ovat syvällä suomalaisessa maaseudussa ja siksi meille on erityisen tärkeää, että tuotteissamme käytetään vain laadukasta, suomalaista lihaa. Suomalainen liha maistuu maukkaalta ja on taatusti puhdasta sekä terveellistä. Suomalaisen lihan valitseminen...
Makkarat maailman makuina
Makulihan Olivia-uutuudet tuovat tuulahduksen maailmalta suomaiseen kesään. Lihaisien (76%) makkaroiden makuina ovat India, Mexico, Italia ja Brazil. Olivia-makkarat ovat myös terveystietoisen valinta, sillä ne sisältävät laadukasta ekstraneitsytoliiviöljyä. Ihanan...
Olivia-tuotteilla hyviä rasvoja ruokapöytään
Makulihan suomalaisesta lihasta valmistetut Olivia-tuotteet vievät ajatukset Välimeren makumaailmaan. Kolmannes uutuusmakkaroiden rasvoista on korvattu laadukkaalla ekstraneitsytoliiviöljyä, joka täydentää tuotteiden herkullista makua ja parantaa niiden...
Maukkailla uutuuksilla kohti grillikesää!
Kevät on ihanaa uudistumisen ja kasvun aikaa. Makulihan pihapiirissä on mukava kuunnella lintujen laulua, seurata niiden pesänrakennusta ja katsella, kun luonto puhkeaa kukkaan talven jäljiltä. Myös meillä Makulihassa kevät on uudistumisen aikaa. On innostavaa...