Makuliha –
Maukasta elämää

Makuliha tunnetaan käsityönä valmistetuista erikoismakkaroista, leikkeleistä ja muista lihaisista herkuista. Kaikki tuotteemme kehitetään, maistetaan ja valmistetaan maatilallamme Tammelan Kärsäkujalla. Suomalaisesta lihasta ja aidoista raaka-aineista syntyy jatkuvasti uusia, jäljittelemättömiä makuelämyksiä asiakkaidemme iloksi.

Perheyrityksemme on perustettu vuonna 1991, ja sitä johtavat sisarukset Riikka Ali-Lekkala-Toivo ja Jussi Ali-Lekkala. Riikka on Makulihan toimitusjohtaja, ja makkaramestari Jussi vastaa tuotekehityksestä. Makuliha on alusta alkaen halunnut tarjota herkkusuille mahtavia makuelämyksiä ja iloista asiakaspalvelua – Maukasta elämää!

Makuliha yrityksenä

Meidät tunnetaan lihaisista leikkeleistä, käsityönä valmistetuista erikoismakkaroista ja yllättävistä makuyhdistelmistä, jollaisia muilla ei ole. Makuliha on suomalainen perheyritys, jonka toiminnasta vastaavat toisen polven yrittäjät, sisarukset Riikka Ali-Lekkala-Toivo ja Jussi Ali-Lekkala. Riikka toimii yrityksen toimitusjohtajana ja Jussi makkaramestarina. Makulihalla on yhteensä 40 työntekijää.

Yrityksemme juuret ovat syvällä suomalaisessa maaseudussa. Siksi meille on erityisen tärkeää, että tuotteissamme käytetään vain laadukasta, suomalaista lihaa. Makulihan tarina sai alkunsa vuonna 1991, kun Meeri ja Pekka Ali-Lekkala perustivat possutilansa yhteyteen Tammelan Kärsäkujalle oman tilateurastamon ja lihakaupan. Vuosien varrella alkutuotannosta siirryttiin kokonaan laadukkaiden lihatuotteiden valmistamiseen. Vuonna 2021 aloitimme valmistamaan myös kasvismakkaroita ja leikkeleitä. Olemme alusta asti tarjonneet asiakkaillemme ainutlaatuisia makuelämyksiä.

Maankuulut makumme ovat pitkän tuotekehityksen tulos. Makkaramestarimme Jussi etsii jatkuvasti uusia raaka-aineita uusien makujen pohjaksi ja kehittää koekeittiössään parhaat reseptit herkkusuiden iloksi. Eikä yksikään tuote lähde kauppoihin, ennen kuin oma makuraatimme on siihen täysin tyytyväinen. Maukasta elämää ei ole meille pelkkä tunnuslause – Se on kaiken tekemisemme perusta.

Doweb Oy