Makuliha tarjoaa kesägrilliin vaihtoehdon myös kasvissyöjille ja fleksaajille

MIGUELISSA ON PEHMEÄSTI TEX MEXIÄ, KASVISMAKKARA YLLÄTTÄÄ TÄYDELLÄ MAULLA

 

Makulihan tämän kesän uutuusmakkarat ovat Miguel Tex Mex Cheddar ja Makukeittiön kasvismakkara ja kasvisnakki.

– Kuluttajat odottavat joka vuosi uusia makuja ja paljon erilaisia vaihtoehtoja grillaukseen. Makulihan makkaroissa maustetut makkarat ovat aina olleet suosittuja, eikä poikkeusta tehdä tänäkään vuonna, kertoo Makulihan makkaramestari Jussi Ali-Lekkala.

Uudessa Miguelissa mausteisuus on haettu meksikolaisesta keittiöstä, mutta napakan tulisuuden sijaan suuntuntuma onkin mukavan pyöreä.

– Tutustuin meksikolaisiin makuihin jo muutamia vuosia sitten, kun lanseerasimme Maailman makuja -makkarat. Valikoimissamme on jo tulinen chipotle chilillä maustettu Hottis, joten halusin Miguelista vähän lempeämmän. Se onnistui pehmeän cheddar-juuston ansiosta.

Miguel on kapeaan luonnonsuoleen tehty makkara, joka grillin kuumuudessa halkeaa kevyesti, jolloin suurimmat höyryt tulevat ulos. Näin juusto ei purskahda ulos syödessä.

 

KASVISPÄIVÄLLEKIN OMA NAKKI JA MAKKARA

 

Kasvisruoan suosio on kasvanut ja fleksaaminen lisääntynyt viime vuosina. Makuliha vastaa kuluttajien kysyntään tuomalla markkinoille täysin kasvispohjaisen Makukeittiö-tuoteperheen.

– Kasvissyöjien ohella monet sekasyöjät pitävät kasvispäiviä, jolloin lautanen täytetään pelkillä kasvikunnan tuotteilla. Makukeittiön kasvisnakki ja kasvismakkara tuovat vaihtelua grillaukseen ja ruuanlaittoon, kertoo Makulihan toimitusjohtaja Riikka Ali-Lekkala-Toivo.

Makukeittiön tuotteet ovat herneproteiinipohjaisia. Kasvismakkarassa maistuu herkkusieni, tomaatti ja yrtit. Kasvisnakissa maistuu perinteiset mausteet kuten muskottipähkinä, pippurit ja inkivääri.

– Molemmat tuotteet ovat runsasproteiinisia, soijattomia, kuorettomia ja maukkaita. Ne nautitaan paistinpannulla tai grillissä ruskistettuna.

 

MONIPUOLINEN VALIKOIMA LAATUMAKKAROITA   

 

Makulihan valikoimissa on monipuolinen kattaus grillimakkaroita. Kesän uutuuksien lisäksi tarjolla on Salarakas, joka on klassikko vuodelta 2005. Salarakkaassa maistuu aurinkokuivattu´tomaatti, mozzarella ja raikkaat yrtit.

Besserwisseristä tuli heti ilmestyessään monen suosikki. Saksalaistyyppinen grilliwursti toimii ympäri vuoden niin grillissä kuin erilaisissa makkararuuissakin.

Viime kesänä lanseerattu Eräjorma on nuotiomakkara perinteisestä grillimakkarasta arvostaville. Samoin viime kesältä valikoimissa jatkaa Chipotle Hottis eli savuchilimakkara.

Kaikkien Makulihan grillimakkaroiden lihapitoisuus on 74–92 prosenttia.

Doweb Oy