Makulihan kesässä kaksi makkarauutuutta

ERÄJORMA LUONTOIHMISILLE JA HOTTIS TULISILLE GRILLAAJILLE

 

Suomalaiset rentoutuvat yhä enemmän luonnossa. YLEn vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan suomalainen viettää luonnossa aikaa kuusi tuntia viikossa ja 78 prosenttia määrittää itsensä luontoihmiseksi. Suomalainen myös syö keskimäärin 11 pakettia makkaraa kesän aikana. Tähän yhtälöön Makuliha vastaa uudella Eräjorma-nuotiomakkaralla.

– Eräjorma on erityisesti retkeilijöille suunniteltu makkara. Se on lihaisa ja särmä makkara, joka saa makunsa maustepippurista, kuminasta, valkopippurista ja valkosipulista, kertoo Makulihan tuotekehityksestä vastaava makkaramestari Jussi Ali-Lekkala.

Eräjorma on pakattu kolmen makkaran pakettiin, perinteisen neljän sijaan. Pakkauskoossa on huomioitu paremmin yksittäiset retkeilijät, ja myös erikokoiset retkiporukat.

Makulihan tämän kesän toinen uutuus on Chipotle Hottis. Nimensä mukaisesti se on hiukan mausteisempi makkara. Lempeän tulisen makunsa Hottis saa chipotlesta eli savuchilistä.

– Suomalaiset pitävät yhä enemmän tulisista makkaroista. Hottis on hienostuneesti tulinen. Ei siis sellainen, joka saa haukkomaan henkeä.

Grillikausi alkaa heti ensimmäisten lämpimien päivien aikaan. Grilliin sujahtaa ensimmäisenä juuri makkaroita. Grillimakkara onkin suomalaisten kestosuosikki vuodesta toiseen. Suosion salaisuutena on grillaamisen helppous ja monipuolinen makuvalikoima.

 

Makulihan kesävalikoimassa pysyy myös viime kesän suosikiksi noussut Besserwisser. Besserwisser on mehevä saksalaistyyppinen grilliwursti, jonka lihapitoisuus on komeat 92 prosenttia. Maukkaan Besserwisserin voit paistaa grillissä tai nuotiolla, kylkeen sopii tietenkin baijerilaiseen tyyliin hapankaali, perunasalaatti ja olut.

Vuosikausien kestosuosikkina pysynyt Salarakas on saanut uuden pakkauksen, mutta sisältö on tuttu ja turvallinen. Rakastettu retromakkara on maustettu täyteläisellä mozzarellajuustolla, aurinkokuivatulla tomaatilla ja raikkailla yrteillä. Salarakas on lihaisa A-luokan grilliherkku.

 

Eräjorma on saatavilla hyvin varustetuista K-kaupoista. Hottis, Salarakas ja Besserwisser on saatavilla K- sekä S-syhmän kaupoista. Kaikkia tuotteita saa myös Makulihan omista myyntipisteistä ja Kärsäkujan tilapuodilta.

 

Doweb Oy