Makulihan uutuus vie Saksan Baijeriin

BESSERWISSER ON VARMALLA TIEDOLLA LIHAISA KESÄMAKKARA

Makulihan grillikesän 2019 uutuus on Besserwisser – parempi saksalaistyyppinen grillimakkara. Lihaisa ja mausteinen baijerilaistyylinen grilliwursti saa makunsa muun muassa kuminasta, korianterista sekä valko- ja mustapippurista. Besserwisser nautitaan luonnollisesti hapankaalin, perunasalaatin ja oluen kanssa.

Besserwisser laajentaa Makulihan monipuolista makkaraperhettä entisestään. Toissakesänä lanseeratut Olivia Mexico, Italia ja viime kesän uutuus Amerikka kuuluvat myös tämän kesän kattaukseen. Amerikka valittiin viime kesänä Akateemisen kiuasseuran sokkotestissä vuoden 2018 parhaaksi grillimakkaraksi 107 kotimaisen uutuusmakkaran joukosta.

– Maustetut ja lihaisat makkarat kasvattavat suosiotaan vuosi vuodelta. Myös makkaran muodolla ja koolla on väliä. Ohuet ja pitkulaiset makkarat sopivat täydellisesti esimerkiksi hot dog – sämpylän väliin, kertoo Makulihan yrittäjä Riikka Ali-Lekkala-Toivo.

Makkara ja talven jälkeen esiin kaivettavat grillit ovat perinteisesti varma kevään merkki suomalaisille. Ali-Lekkala-Toivo kuitenkin muistuttaa, että makkarassa on potentiaalia myös pihagrilliä pidemmälle.

– Makkara on helppo ruoka, josta voi tehdä vaikka mitä herkkuja. Haluamme tarjota reseptivinkkejä yhä enemmän asiakkaillemme. Olivia Italiasta voi tehdä vaikka lämpimän antipastosalaatin ja Olivia Mexicosta tuunatun pyttipannun.

Makulihan valikoimissa on noin 30 erilaista makkaraa, joista suurin osa on sesonkituotteita. Kesälle, joululle ja pääsiäiselle on kaikille omat makkaransa. Kaikki Makulihan makkarat ovat hyvin lihapitoisia – suomalaisesta lihasta valmistettuja.

Makuliha tunnetaan käsityönä valmistetuista erikoismakkaroista, leikkeleistä ja muista lihaisista herkuista. Kaikki Makulihan tuotteet kehitetään, maistetaan ja valmistetaan Tammelan Kärsäkujalla sijaitsevalla maatilalla.

Lisätietoja: yrittäjä, toimitusjohtaja Riikka Ali-Lekkala-Toivo, puhelin 0400 485 392, riikka.ali-lekkala@makuliha.fiwww.makuliha.fiwww.facebook.com/makuliha, reseptivideoita Makulihan Youtube-kanavalla.

Doweb Oy